Blog

Onze hoogheden stellen zich voor

Onze Flora de 34ste en Florina de 34ste

Leuk dat jullie deze pagina bekijken! Wij, Flora en Florina, zullen ons op deze pagina gaan voorstellen.

2018/2019 is het jaar waarin ik me ‘de bloemenkoningin van Voorthuizen’ mag noemen. Jullie, als inwoners en belangstellenden voor de Floralia, zullen vast benieuwd zijn naar wat meer informatie. Dat zal ik jullie op deze pagina gaan vertellen! Eind augustus ben ik 19 jaar geworden. Ik kom uit Kootwijkerbroek en werk doordeweeks bij supermarkt Plus Pater in Harskamp. In het verleden bezorgde ik kranten in Voorthuizen. Ik kan er enorm van genieten om mijn vrije avonden met vrienden en vriendinnen door te brengen, op bijvoorbeeld één van de gezellige Voorthuizense terrasjes. Ook zwem ik wel eens als hobby bij De Heuvelrand.

De bloemenprinses van dit jaar, Florina de 34ste, ben ik: Willianne van den Brink. Ook ik komt uit Kootwijkerbroek, maar heb mijn wortels in Voorthuizen liggen. Tot mijn negende heb ik daar namelijk gewoond en ben ik naar de Koningin Wilhelmina School gegaan. In die tijd keek ik ieder jaar uit naar de Floralia en deed ik actief mee met het bloemschikken voor kinderen. Ook was de optocht, die ieder jaar langs ons huis kwam, een hoogtepunt waar ik altijd aanwezig was. Ondanks dat ik naar Kootwijkerbroek verhuisde, is er geen jaar voorbijgegaan zonder dat ik de optocht gezien heb. Inmiddels ben ik 19 en studeer ik verpleegkunde. Daarnaast werk ik bij Nieuw-Avondrust, op de verpleegunit bij mensen met dementie. Tijdens het Floralia-weekend hopen wij Nieuw-Avondrust ook te bezoeken, waar ik heel erg naar uitkijk, in het bijzonder natuurlijk naar het bezoek aan de verpleegunit.

Na een oproep op Facebook hebben we ons samen aangemeld voor de functie van hoogheden. Wij zijn sinds de eerste klas van de middelbare school, dus sinds 2011, vriendinnen. We hebben een gesprek met onze huidige begeleiders Riejette en Lili gehad, en een voorstelbrief gestuurd naar het bestuur van de Floralia. Op 21 april zijn we gekroond. Onze kroning vonden we heel spannend, maar het was een hele leuke avond! Sinds die tijd zijn we bij meerdere evenementen geweest om de Floralia, en daarmee Voorthuizen, te promoten. Komend weekend, 14 en 15 september, zal dan eindelijk ons eigen corso plaatsvinden! We hopen jullie daar allemaal te ontmoeten!