Blog

Floralia bloemencorso Voorthuizen afgelast

De 87e editie van het bloemencorso Floralia Voorthuizen dat 19 september zou plaatsvinden, gaat dit jaar niet door in verband met het coronavirus.

Verschillende factoren hebben geleid tot het besluit om definitief een streep te zetten door het fleurige evenement. In de eerste plaats is er een grote onzekerheid of er zo kort na de genoemde datum van 1 september een evenement, wat jaarlijks duizenden bezoekers trekt, kan plaatsvinden.
De corsoteams hadden de ontwerpen voor de prachtige corsowagens klaarliggen en zouden in april starten met het bouwen. Door de coronamaatregelen kan er voorlopig nog niet gebouwd worden wat de voorbereidingstijd te kort maakt.
Ook zijn de gezondheidsrisico’s voor zowel de wagenbouwers, vrijwilligers en bezoekers te groot. Tot slot is het corso zeer afhankelijk van (lokale) sponsoren. Wij vinden het nu niet gepast om bij hen aan te kloppen.

Hopelijk kunnen we in 2021 met z’n allen weer een prachtig bloemencorso door de straten van Voorthuizen laten rijden. Dit jaar houden we wel een ‘virtueel corso’ uit de voorgaande edities, houd hiervoor de nieuwe website en onze sociale media in de gaten! Voor nu wensen we iedereen veel gezondheid!